Spaghetti Renzo Marinai (biologisch) | Slagerij De Leeuw Amsterdam

Winkelmandje 0 product(en)
Uw winkelwagen is leeg

Spaghetti Renzo Marinai (biologisch)

Aantal stuks:
€7,95
Incl. btw

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad


* Momenteel uitverkocht *

Smaakvolle, verfijnde biologische spaghetti van het huis Renzo Marinai.


Heerlijk met geschaafde verse truffel en/of parmigiano reggiano D.O.P.

Prijs per pak van 500 gram.

Zie hieronder ook de andere biologische producten van Renzo Marinai:
de heerlijke olijfolie, diverse rode wijnen en rosé!

Renzo Marinai biologische spaghetti van ‘Senatore Cappelli’ graan:
"Onze biologische pasta is gemaakt van een oude variëteit tarwe van Toscaanse oorsprong, ‘Senatore Cappelli’. Wij verbouwen het graan op onze biologische boerderij, geschakeerd tussen de olijfbomen, onze verschillende wijngaarden en bossages, waardoor het bijdraagt aan meer biodiversiteit.
Cappelli is een niet-genetisch gemodificeerde en dus klassieke graansoort die in onbruik raakte, omdat hij 1.80m hoog werd en niet handig was in het kader van de efficiëntie. Het graan wordt gekenmerkt door een hoge verteerbaarheid, een heel hoge voedingswaarde waaronder een hoog gehalte vezels, polyfenolen, tarwekiemen en vitamines. Het wordt bij ons geoogst in juni, waarna het in schoven 6 weken rijpt/fermenteert op het land.  In het eerste weekend van augustus vindt bij ons op de boerderij de traditionele ‘Battitura’ plaats; het slaan van het graan gebeurt met een antieke dorsmachine uit 1928, onze buren uit het dorp Panzano helpen dan traditioneel mee.
Na het slaan, fermenteert het graan opnieuw 4 maanden alvorens het naar de molen gaat. Daar wordt het gemalen waarbij de temperatuur nooit boven de 38 graden Celsius mag komen. Hierdoor ontstaat onder andere het vermogen om sauzen vast te houden. 
Tot slot maakt onze pastamaker Fabbri van het halfvolkoren griesmeel in 11 dagen, geperst door brons en weer onder lage temperatuur, er een zeer hoogwaardige pasta van. Het moge duidelijk zijn dat we erg trots zijn op onze ‘slowfood’ spaghetti en hopen dat u de bovengenoemde eigenschappen herkent bij gebruik.
Tip: laat de spaghetti met een beetje kookvocht nog 2 minuten koken in uw saus. 

Buon appetito!


Het Renzo Marinai team, Panzano, Italië
"
Een heerlijk verblijf bij Renzo Marinai kan ook!
Kijk op: Farm Holidays Renzo Marinai


* * *
Renzo Marinai Pasta is produced only in small quantities because it is made with our own organic wheat, sown and harvested by hand in Panzano; this variety is called Cappelli. Although it was widespread in the past, as it was specially selected to make pasta, nowadays this variety is no longer cultivated commercially. The preference today is for wheat varieties that give higher yields. In addition, its cultivation is quite complex, as the ears, which can grow up to 1.8 metres tall, are very exposed to wind and rain, and therefore more easily damaged. The quality of Cappelli wheat is beyond comparison, so much so that the effort required to cultivate this cereal is fully repaid by the superior quality of the pasta we obtain from it. It is simply is the very best available.
Renzo Marinai pasta is made using ancient, artisan methods: it is drawn through bronze dies and dried at low temperature, and the entire process takes almost a full week.
* * *



#pasta #vegetarisch #bio #biologisch

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »