Vers pain Max Poilâne (uit Parijs) | Slagerij De Leeuw Amsterdam

Winkelmandje 0 product(en)
Uw winkelwagen is leeg
Stel hier uw budget in
Prijs
 


VERS PAIN MAX POILÂNE UIT PARIJS

Rechtstreekse import van vers pain Max Poilâne uit Parijs. Dit grijsbruingekleurde brood heeft een dikke, gouden korst en is compact van structuur. De smaak is rijk en slechts heel lichtzuur. We importeren het al zeer lange tijd rechtstreeks uit Parijs; de zware, voedzame broden, petits pains en walnotenbroodjes (laatstgenoemde op bestelling) worden wekelijks vers aangevoerd.

De broden worden op een zeer authentieke manier bereid. Dat hebben we zelf een aantal maal persoonlijk mogen aanschouwen. In de kelder beneden hun kleine winkel doen vakkundige bakkers hun werk. De lucht hier heeft de voor het rijsproces juiste luchtvochtigheid en temperatuur. Ze maken het brooddeeg van biologisch meel van gecontroleerde afkomst, zuurdesem (moederdeeg), zeezout en water, zonder andere hulpstoffen. Let wel: speciaal molengemalen meel, grijs grof zeezout uit de Atlantische Oceaan (sel de Guérande) en mineraalwater.

Het bijzondere van dit brood is het rijsproces; een deel van het oude deeg wordt toegevoegd aan het nieuwe deeg en zet dit proces in gang. Het deeg krijgt alle tijd om langzaam op een natuurlijke manier te rijzen in gevlochten manden. De bakker voelt aan het brood of het voldoende gerezen is en wanneer het afgebakken kan worden. Na het rijzen worden de bollen met een lange stok naar de stenen vloer van een grote houtgestookte oven geschoven.

Dit authentieke, met zorg gemaakte brood is al sinds de vijftiger jaren een begrip in Frankrijk. Het wordt niet per stuk maar per kilo verkocht. Zonder of met rogge, walnoten of rozijnen. Omdat het nogal machtig en voedzaam is, kun je het het beste vrij dun met de snijmachine snijden (wij doen dat graag voor u), en daarna roosteren in de oven of even toasten in de broodrooster. Puur en alleen besprenkelen met een goede olijfolie is al goddelijk.
Getoast zijn de sneetjes overheerlijk met onze bijvoorbeeld onze homemade paté's, salades of met onze ganzenleverterrine en -worst.

Wat ons betreft is dit brood de grand-mère van de grand-mères!
De walnotenversie is een geweldige aanvulling bij een mooie kaasplank (deze op bestelling, komt iedere woensdagmorgen vers bij ons binnen).

Bent u in Parijs of Lyon, breng dan gerust een bezoek op de volgende adressen:
- Parijs: 87, rue Brancion, 15è
- Lyon: 18, rue Casimir Périer, 2è
            17, Avenue Maréchal de Saxe, 6è
            76, Avenue Frères Lumière, 8è


(Allergie-informatie: in deze ovens worden ook broden met noten gebakken dus er kunnen eventueel sporen hiervan op de pains aanwezig zijn.)

1
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »