Lamsvlees | Slagerij De Leeuw Amsterdam
LAM
Het meest smaakvolle lam is het door ons rechtstreeks uit Spanje geïmporteerde zuiglam van
het Castellan ras, afkomstig van de oeroude weidegronden op de hoogvlaktes
van Castilië, noordwest-Spanje. Het zuiglam is uitsluitend met moedermelk gevoed, is van
uitstekende kwaliteit en heeft een bijzondere, kenmerkende smaak.
Daarnaast hebben wij Hollands lam en schaap van het Texelse ras, afkomstig uit de
Noord-Hollandse Beemsterpolders met de beste alluviale grondsoort (jonge zeeklei). Zij doen
zich daar tegoed aan het eiwitrijke gras, wat zorgt voor uitermate bevleesde en vette dieren
(en dat houdt in: met smaak!). Het is goed bedekt met vet, waardoor het vlees verzacht
en smaakvol is.
Schapenvlees wordt soms helaas ten onrechte ondergewaardeerd.
Wij selecteren alleen ooien (V); de rammen (M) hebben een onprettiger, sterkere smaak.
Zuiglam Castellan (Spaans)
21 Producten
Texels lam (ooi/gerijpt)
45 Producten