In memoriam: Fred de Leeuw, slager in hart en nieren


IN MEMORIAM - Fred de Leeuw

Fred de Leeuw slager truffelspecialist Amsterdam

Fred de Leeuw
, zeer gepassioneerd slager in hart en nieren, onze voorganger en grondlegger van de huidige Slagerij De Leeuw,
is tot ons grote verdriet 21 oktober jl. overleden. Hij was een markant en kleurrijk man, die samen met Yolanda een zeer goede neus had voor nieuwe, smaakvolle producten uit buiten- en binnenland.

Yolanda en Fred waren sinds 1966 een ware pionier binnen de gastronomie en hebben vele onbekende kwaliteitsproducten, vlees én delicatessen, op de kaart gezet in Amsterdam en verre omstreken. Zij hebben erg veel betekend voor de ontwikkeling van de gastronomie in Nederland.

In het jaar 2000 hebben wij Slagerij De Leeuw van Yolanda en Fred overgenomen. Zij hebben ons met enthousiasme en vol overgave geïntroduceerd binnen de gastronomie en ons alle mogelijke handvatten meegegeven om de slagerij met dezelfde visie en passie voort te zetten.


Fred, een bourgondiër ten voeten uit, had buitengewoon veel kennis op culinair gebied en dat kon hij als geen ander op een bevlogen manier overbrengen. Niet alleen over vlees, maar ook over truffels, waarin hij na de overdracht van de slagerij samen met Yolanda zijn bedrijf heeft voortgezet.

De 'truffelkoning van Amsterdam' is er niet meer... Rust zacht lieve Fred, je zit in onze harten.

Liefs, Arno en Monique Veenhof

Een eerbetoon aan Fred - De eeuw van De Leeuw
Ronald Hoeben heeft in de zomer van 2023 een heel bijzondere reportage gemaakt over Fred, die onlangs is verschenen.
Het is spijtig dat hij dit eerbetoon zelf niet meer heeft kunnen zien.
Fred en Yolanda worden hierin uitgebreid geïnterviewd, alsmede diverse anderen uit de gastronomie.
Op FOODTUBE kunt u dit bijzondere eerbetoon bekijken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »