Bresse gevogelte (Frans) | Slagerij De Leeuw, Amsterdam
BRESSE GEVOGELTE
Ons gevogelte komt voornamelijk uit de Franse Bresse-streek, befaamd om zijn poulet de Bresse, de enige kip met een A.O.C. die 10 m² grasland tot haar beschikking heeft om rond te scharrelen. Een volwassen kip is 85 dagen oud. Wij geven voorkeur aan de verfijnder poularde de Bresse, die nog eens 24 dagen extra wordt afgemest met mais en melkmeel.
Ook uit de Bresse afkomstig zijn parelhoender -zie foto hiernaast-, kalkoen, kapoen (gecastreerde haan), duif, gans en eend (canard (M), canette (V) en petit canard de l’Huppe.
Daarnaast hebben we de gekwalificeerde Label Rouge maïskwartel uit Les Landes (zuidwestelijk Frans kustgebied), de Impérial-duif uit de Anjoustreek (middenwest-Frankrijk), Franse maïscoquelet, 100% betrouwbare Hollandse eko-kip en roodpootpatrijs. Het Franse Label Rouge predikaat staat garant voor natuurlijke voeding, een langer leven en voldoende bewegingsruimte.
Het gevogelte arriveert bij ons compleet en gesloten met kop, poten en ingewanden; we maken ze schoon waar u bij staat.
Het aanbod van bepaald gevogelte uit de Bresse is seizoensgebonden (voornamelijk rond de herfst- en kerstperiode en vlak voor Thanksgiving).
Bresse-poulardes zijn doorgaans wel verkrijgbaar.
____________________________________________________________________________________________________________